Schil de aardappelen en snijd in plakjes van een ½ cm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aardappelplakjes in ca. 15 min. beetgaar. Breng eventueel op smaak met zout. Schep voortdurend om zodat ze niet aanbranden of te bruin worden.
Splits de eieren boven 2 kommen. Klop het eiwit stijf en de eidooiers luchtig. Spatel het eiwit luchtig door de eidooiers. Breng op smaakt met peper en zout.
Voeg de knoflook en de ui toe aan de aardappelen en bak 5 min. mee. Schenk de geklopte eieren erover en laat op laag vuur met de deksel op de pan 5 min. garen. Keer de tortilla met behulp van een groot bord en bak de andere kant nog 4 min. Snijd de tortilla in punten.
- combinatietipLekker met stokbrood en olijven.
- bewaartipJe kunt de tortilla 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Je kunt de tortilla koud eten, of op de dag zelf 15 min. opwarmen in een voorverwarmde oven op 200 °C.
- variatietipOok lekker met blokjes chorizo. Voeg deze met de knoflook en ui toe aan de aardappelen.
Eieren splitsen
Instructievideo - 00:36 min.
Tortilla
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_030718_220x162_JPG.jpg)
6 personen
370 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in plakjes van een ½ cm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aardappelplakjes in ca. 15 min. beetgaar. Breng eventueel op smaak met zout. Schep voortdurend om zodat ze niet aanbranden of te bruin worden.
Splits de eieren boven 2 kommen. Klop het eiwit stijf en de eidooiers luchtig. Spatel het eiwit luchtig door de eidooiers. Breng op smaakt met peper en zout.
Voeg de knoflook en de ui toe aan de aardappelen en bak 5 min. mee. Schenk de geklopte eieren erover en laat op laag vuur met de deksel op de pan 5 min. garen. Keer de tortilla met behulp van een groot bord en bak de andere kant nog 4 min. Snijd de tortilla in punten.
combinatietip:Lekker met stokbrood en olijven.
bewaartip:Je kunt de tortilla 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Je kunt de tortilla koud eten, of op de dag zelf 15 min. opwarmen in een voorverwarmde oven op 200 °C.
variatietip:Ook lekker met blokjes chorizo. Voeg deze met de knoflook en ui toe aan de aardappelen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
4 vastkokende aardappelen
1 ui
2 tenen knoflook
8 el traditionele olijfolie
6 middelgrote eieren