Gebakken mosselen met champignons

Ultiem zomers, ultiem lekker: mosselen! Helemaal deze gebakken mosselen met champignons.

280 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

licht pittig

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de tenen knoflook in zo dun mogelijke plakjes. Snipper de sjalotten. Snijd de champignons in vieren.

  2. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de rode peper, knoflook, sjalot en champignons 5 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Voeg de gekookte mosselen toe en roerbak 5 min. mee.

  4. Snijd ondertussen de peterselie fijn, halveer de citroen in de breedte. Strooi de peterselie over de mosselen en schep door. Schep de mosselen op een schaal en knijp de halve citroenen erboven uit.

  • algemeenLekker friet en een groene salade of stokbrood (het gerecht is dan niet meer glutenvrij)

Gebakken mosselen met champignons

Ultiem zomers, ultiem lekker: mosselen! Helemaal deze gebakken mosselen met champignons.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig