Haal van elke stronk 8 mooie blaadjes. Was ze, dep droog en verdeel over 6 borden. Meng de mayonaise en de sojasaus in een kom. Breng op smaak met chilipeper en citroensap. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in zo klein mogelijke blokjes. Meng de appel, de garnalen en het bieslook door de saus. Vul de blaadjes witlof met de salade. Lekker met stokbrood.
- algemeenDe rest van de bieslook kunt u gebruiken op uw boterham met een plak ham.
Witlof met garnalensalade
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_011117_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
6 personen
115 kcal
10 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Haal van elke stronk 8 mooie blaadjes. Was ze, dep droog en verdeel over 6 borden. Meng de mayonaise en de sojasaus in een kom. Breng op smaak met chilipeper en citroensap. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in zo klein mogelijke blokjes. Meng de appel, de garnalen en het bieslook door de saus. Vul de blaadjes witlof met de salade. Lekker met stokbrood.
algemeen:De rest van de bieslook kunt u gebruiken op uw boterham met een plak ham.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
3 grote stronken witlof
4 el mayonaise
3 tl Japanse sojasaus
0 gedroogde chilipeper uit molentje
2 tl citroensap
1 friszure appel
150 g Hollandse garnalen
3 el verse bieslook