Rasp de oranje schil dun van de sinaasappel. Pers de vrucht uit.
Veeg de bramen, frambozen en bosbessen met stukje vochtig keukenpapier schoon. Maak de aardbeien schoon. Halveer 125 g van de aardbeien en schep ze met de bramen, frambozen, bosbessen in een schaal. Schep de geraspte sinaasappelschil erdoor.
Wrijf de rest van de aardbeien door een zeef. Breng in een pannetje het sinaasappelsap, de aardbeienpuree, de rode wijn en de geleisuiker aan de kook en laat dit 2 min. koken.
Schep de vruchten door de saus en kook ze 1 min. mee. Serveer het dessert warm of laat het afkoelen. Schep het fruit dan wel 1 of 2 keer om.
- algemeenDe smaken van rood zomerfruit komen in deze saus perfect tot hun recht. Extra feestelijk: serveer er een bol kaneelijs bij.
Rood zomerfruit in rode saus
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_011233_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
4 personen
120 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Rasp de oranje schil dun van de sinaasappel. Pers de vrucht uit.
Veeg de bramen, frambozen en bosbessen met stukje vochtig keukenpapier schoon. Maak de aardbeien schoon. Halveer 125 g van de aardbeien en schep ze met de bramen, frambozen, bosbessen in een schaal. Schep de geraspte sinaasappelschil erdoor.
Wrijf de rest van de aardbeien door een zeef. Breng in een pannetje het sinaasappelsap, de aardbeienpuree, de rode wijn en de geleisuiker aan de kook en laat dit 2 min. koken.
Schep de vruchten door de saus en kook ze 1 min. mee. Serveer het dessert warm of laat het afkoelen. Schep het fruit dan wel 1 of 2 keer om.
algemeen:De smaken van rood zomerfruit komen in deze saus perfect tot hun recht. Extra feestelijk: serveer er een bol kaneelijs bij.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 sinaasappel
125 g bramen
125 g frambozen
125 g bosbessen
375 g aardbeien
50 ml rode wijn
50 g geleisuiker