Roer in een kannetje de sjalot, mosterd en azijn door elkaar en laat dit 5 min. staan. Roer vervolgens de olie door de dressing en voeg naar smaak zout en peper toe.
Schil intussen de knolselderij en schaaf of snijd deze in heel dunne plakken. Kook de knolselderij in ruim kokend water met zout in ca. 4 min. beetgaar. Schep de plakken met een schuimspaan uit de pan en laat ze op een bord uitdampen. Snijd de appels in dunne plakken.
Verhit een koekenpan zonder vet en verwarm de pastrami al omscheppend 2 min. in de hete pan.
Verdeel de helft van de plakjes knolselderij over 4 borden en druppel er wat van de dressing over. Verdeel daarover de helft van de appel en vervolgens de helft van de pastrami. Herhaal de laagjes. Druppel de rest van de dressing rond en over de lasagne.
- algemeenDit in laagjes opgebouwde voorgerecht heeft iets weg van een lasagne zonder pastavellen.
Lasagne van knolselderij, appel en pastrami
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_011277_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
4 personen
210 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Roer in een kannetje de sjalot, mosterd en azijn door elkaar en laat dit 5 min. staan. Roer vervolgens de olie door de dressing en voeg naar smaak zout en peper toe.
Schil intussen de knolselderij en schaaf of snijd deze in heel dunne plakken. Kook de knolselderij in ruim kokend water met zout in ca. 4 min. beetgaar. Schep de plakken met een schuimspaan uit de pan en laat ze op een bord uitdampen. Snijd de appels in dunne plakken.
Verhit een koekenpan zonder vet en verwarm de pastrami al omscheppend 2 min. in de hete pan.
Verdeel de helft van de plakjes knolselderij over 4 borden en druppel er wat van de dressing over. Verdeel daarover de helft van de appel en vervolgens de helft van de pastrami. Herhaal de laagjes. Druppel de rest van de dressing rond en over de lasagne.
algemeen:Dit in laagjes opgebouwde voorgerecht heeft iets weg van een lasagne zonder pastavellen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 sjalot
1 el dijonmosterd
1 el balsamicoazijn
3 el olijfolie extra vierge
½ knolselderij
2 appels
200 g pastrami