Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Klop in een kannetje de balsamicoazijn en olie tot een dressing. Roer de geraspte sinaasappelschil erdoor en breng de dressing op smaak met zout en peper. Laat de smaken minimaal 15 min. intrekken.
Snijd de meloen in 4 parten. Schep de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees van de schil. Snijd de parten in heel dunne plakjes.
Spreid de plakjes meloen uit op 4 borden. Verkruimel de kaas of snijd het in heel kleine blokjes. Strooi de kaas over de meloen.
Leg op elk bord een toef waterkers. Druppel de dressing over de meloen en serveer direct.
Meloen met Stilton en sinaasappeldressing
- algemeenEen even simpel als onverwacht gerecht door de combinatie van goed rijpe, liefst gekoelde meloen met stilton en een aromatische sinaasappeldressing.
Meloen met Stilton en sinaasappeldressing
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_011219_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
4 personen
310 kcal
15 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Klop in een kannetje de balsamicoazijn en olie tot een dressing. Roer de geraspte sinaasappelschil erdoor en breng de dressing op smaak met zout en peper. Laat de smaken minimaal 15 min. intrekken.
Snijd de meloen in 4 parten. Schep de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees van de schil. Snijd de parten in heel dunne plakjes.
Spreid de plakjes meloen uit op 4 borden. Verkruimel de kaas of snijd het in heel kleine blokjes. Strooi de kaas over de meloen.
Leg op elk bord een toef waterkers. Druppel de dressing over de meloen en serveer direct.
algemeen:Een even simpel als onverwacht gerecht door de combinatie van goed rijpe, liefst gekoelde meloen met stilton en een aromatische sinaasappeldressing.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 sinaasappel
1 el witte balsamicoazijn
4 el olijfolie extra vierge
1 galiameloen
150 g Stilton
40 g waterkers