Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Haal de blaadjes los. Schil met een scherp mes de schil en het wit van de sinaasappel en snijd de vruchtvleesparten uit de vliesjes.
Klop een dressing van de olie, de azijn, de mosterd en de honing. Breng op smaak met peper en zout.
Leg de witlofblaadjes en de sinaasappel door elkaar op een schaal. Schenk de dressing erover.
Witlofsalade met sinaasappel & mosterddressing
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Witlofsalade met sinaasappel & mosterddressing
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_006951_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
135 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Haal de blaadjes los. Schil met een scherp mes de schil en het wit van de sinaasappel en snijd de vruchtvleesparten uit de vliesjes.
Klop een dressing van de olie, de azijn, de mosterd en de honing. Breng op smaak met peper en zout.
Leg de witlofblaadjes en de sinaasappel door elkaar op een schaal. Schenk de dressing erover.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 stronken witlof
1 sinaasappel
3 el olijfolie extra vierge
1 el wittewijnazijn
1 tl grove mosterd
1 tl vloeibare honing