Lauwwarme salade van witte kool

400 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de ongeschilde appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in dunne parten. Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Klop een dressing van 4 el olie, azijn, knoflook. Voeg naar smaak peper en zout toe.

  2. Snijd de kool in zo dun mogelijke reepjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de ham in ca. 5 min. knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Roerbak de kool met de rozijnen 2 min. op hoog vuur in het achtergebleven bakvet. Zet het vuur uit en meng de appel en de dressing door de kool.

  3. Verdeel de salade over 4 borden, verdeel de ham erover en bestrooi met de hazelnoten. Lekker met gebakken aardappelpartjes en een rundertartaartje.

  • algemeenLekker bijgerecht: snijd de rest van de kool in reepjes en roerbak met 1 teen geperste knoflook. Bestrooi met geroosterde hazelnoten.

Lauwwarme salade van witte kool

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig