Snipper de ui en snijd de bleekselderij in boogjes. Laat de linzen en kikkererwten uitlekken. Verhit de olie in een soeppan. Fruit de ui, bleekselderij en kaneel 2 min. op laag vuur. Schep de linzen, kikkererwten en tomatenblokjes erdoor. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.
Halveer de citroen, pers de helft uit en snijd de andere helft in parten. Roer 1½ el (per 4 personen) citroensap door de soep. Pureer de soep grof met de staafmixer en verdeel over de kommen. Serveer met de parten citroen.
Linzensoep met bleekselderij
Gevulde soep met linzen en kikkererwten. Helemaal af met verse koriander.
- bewaartipJe kunt de soep 1 dag van te voren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op laag vuur en serveer.
- combinatietipLekker met verse koriander en geroosterde pitabroodjes.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Linzensoep met bleekselderij
Gevulde soep met linzen en kikkererwten. Helemaal af met verse koriander.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_087446_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
345 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui en snijd de bleekselderij in boogjes. Laat de linzen en kikkererwten uitlekken. Verhit de olie in een soeppan. Fruit de ui, bleekselderij en kaneel 2 min. op laag vuur. Schep de linzen, kikkererwten en tomatenblokjes erdoor. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.
Halveer de citroen, pers de helft uit en snijd de andere helft in parten. Roer 1½ el (per 4 personen) citroensap door de soep. Pureer de soep grof met de staafmixer en verdeel over de kommen. Serveer met de parten citroen.
bewaartip:Je kunt de soep 1 dag van te voren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op laag vuur en serveer.
combinatietip:Lekker met verse koriander en geroosterde pitabroodjes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 uien
2 stengels bleekselderij
400 g bruine linzen in blik
400 g kikkererwten in blik
4 el olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper
2 tl gemalen kaneel
400 g tomatenblokjes
1 l groentebouillon van tablet
1 citroen
Dit heb je nodig
staafmixer