Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd de champignons in kwarten.
Verhit de olie in een hapjespan. Bak de aardappelblokjes in 8 min. op laag vuur gaar. Voeg de champignons toe en bak 5 min. mee. Doe de soepgroenten erbij en bak nog 3 min.
Klop de eieren los en schenk ze over de groenten. Bak de omelet met de deksel op de pan op laag vuur in 12 min. gaar. Bedek de bovenkant met de kaas en bak nog 6 min. met de deksel op de pan. Serveer met de augurken.
Boerenomelet met oude kaas
Lekker makkelijk en lekker Hollands. Ook de kinderen zijn dol op deze omelet.
- combinatietipLekker met grof bruin brood.
- variatietipVervang voor een zachtere smaak de oude kaas door jonge kaas.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Boerenomelet met oude kaas
Lekker makkelijk en lekker Hollands. Ook de kinderen zijn dol op deze omelet.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_054016_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
445 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd de champignons in kwarten.
Verhit de olie in een hapjespan. Bak de aardappelblokjes in 8 min. op laag vuur gaar. Voeg de champignons toe en bak 5 min. mee. Doe de soepgroenten erbij en bak nog 3 min.
Klop de eieren los en schenk ze over de groenten. Bak de omelet met de deksel op de pan op laag vuur in 12 min. gaar. Bedek de bovenkant met de kaas en bak nog 6 min. met de deksel op de pan. Serveer met de augurken.
combinatietip:Lekker met grof bruin brood.
variatietip:Vervang voor een zachtere smaak de oude kaas door jonge kaas.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g vastkokende aardappelen
250 g champignons
2 el traditionele olijfolie
350 g verse boerensoepgroenten
8 middelgrote scharreleieren
5 plakken oude kaas 48+
8 kleine zoetzure augurken