Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen.
Schenk de kokosmelk en de sojasaus in een pan en breng aan de kook. Voeg de sperziebonen toe en kook deze met de deksel op de pan in ca. 8 min. gaar.
Schep de sambal erdoor, breng op smaak met zout en bestrooi met de seroendeng en de koriander. Lekker met gebakken vis en witte rijst.
- algemeenU kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 5 min. op laag vuur, schep regelmatig om. Bestrooi op het laatste moment met seroendeng en koriander.
Seroendeng maken
Instructievideo - 00:47 min.
Sperziebonen in pittige kokos
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_007056_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
170 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen.
Schenk de kokosmelk en de sojasaus in een pan en breng aan de kook. Voeg de sperziebonen toe en kook deze met de deksel op de pan in ca. 8 min. gaar.
Schep de sambal erdoor, breng op smaak met zout en bestrooi met de seroendeng en de koriander. Lekker met gebakken vis en witte rijst.
algemeen:U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 5 min. op laag vuur, schep regelmatig om. Bestrooi op het laatste moment met seroendeng en koriander.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
600 g sperziebonen
1 blik kokosmelk
2 el Japanse sojasaus
1 el sambal badjak
2 el seroendeng
½ bakje koriander