Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook de bonen in ca. 7 min. beetgaar.
Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Schep regelmatig om en laat afkoelen op een bord.
Verhit de olie in de koekenpan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de sperziebonen toe en roerbak 2 min. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met het amandelschaafsel. Lekker met gehaktbal met garnalen en Zwitserse rösti (recepten elders op ah.nl/recepten).
- algemeenAmandelschaafsel kunt u in luchtdichte verpakking wel een halfjaar bewaren. Geroosterd amandelschaafsel is ook heerlijk over appeltaart of vanille-ijs.
Sperziebonen met amandel
bijgerecht
4 personen
155 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook de bonen in ca. 7 min. beetgaar.
Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Schep regelmatig om en laat afkoelen op een bord.
Verhit de olie in de koekenpan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de sperziebonen toe en roerbak 2 min. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met het amandelschaafsel. Lekker met gehaktbal met garnalen en Zwitserse rösti (recepten elders op ah.nl/recepten).
algemeen:Amandelschaafsel kunt u in luchtdichte verpakking wel een halfjaar bewaren. Geroosterd amandelschaafsel is ook heerlijk over appeltaart of vanille-ijs.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
600 g sperziebonen
3 el amandelschaafsel
2 el olijfolie
2 tenen knoflook