Sperziebonen met amandel

155 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

4 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook de bonen in ca. 7 min. beetgaar.

  2. Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Schep regelmatig om en laat afkoelen op een bord.

  3. Verhit de olie in de koekenpan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de sperziebonen toe en roerbak 2 min. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met het amandelschaafsel. Lekker met gehaktbal met garnalen en Zwitserse rösti (recepten elders op ah.nl/recepten).

  • algemeenAmandelschaafsel kunt u in luchtdichte verpakking wel een halfjaar bewaren. Geroosterd amandelschaafsel is ook heerlijk over appeltaart of vanille-ijs.

Sperziebonen met amandel

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig