Snijd de peterselie fijn. Doe het gehakt in een kom en voeg het ei, de shoarmakruiden, de knoflook, de peterselie en peper naar smaak toe. Kneed goed door. Verdeel het gehakt in 16 porties en vorm er met vochtige handen balletjes van.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de shoarmaballetjes op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin. Voeg de paprika toe en bak 2 min. mee. Zet het vuur laag en bak de balletjes in ca. 6 min. gaar. Keer regelmatig. Lekker in een shoarmabroodje met sla en knoflooksaus.
- algemeenU kunt de shoarmaballetjes 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Eet ze koud of verwarm ze in ca. 5 min. op laag vuur. Keer regelmatig.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Shoarmaballetjes
bijgerecht
4 personen
395 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de peterselie fijn. Doe het gehakt in een kom en voeg het ei, de shoarmakruiden, de knoflook, de peterselie en peper naar smaak toe. Kneed goed door. Verdeel het gehakt in 16 porties en vorm er met vochtige handen balletjes van.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de shoarmaballetjes op middelhoog vuur in 4 min. rondom bruin. Voeg de paprika toe en bak 2 min. mee. Zet het vuur laag en bak de balletjes in ca. 6 min. gaar. Keer regelmatig. Lekker in een shoarmabroodje met sla en knoflooksaus.
algemeen:U kunt de shoarmaballetjes 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Eet ze koud of verwarm ze in ca. 5 min. op laag vuur. Keer regelmatig.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
½ bakje platte peterselie
500 g rundergehakt
1 ei
1 el shoarmakruiden
1 teen knoflook
4 el olijfolie
1 rode paprika