Laat de zalm ontdooien. Snijd de broccoli in roosjes en kook in water met zout in ca. 4 min. beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
Snijd ondertussen de zalm in blokjes van ca. 2 cm. Verwarm de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de knoflook fijn. Verhit ondertussen de olie in een wok en fruit de knoflook 1 min. Voeg de blokjes zalm toe en roerbak 3 min.
Voeg de ketjap, het water en de broccoli toe en roerbak nog 2 min. Verdeel de rijst, broccoli en zalm over kommen.
- bewaartipHeb je broccoli over en wil je deze lekker fris, stevig en mooi groen houden? Pak 'm in in vershoudfolie en leg 'm in de groentela van de koelkast. Zo kun je de groente zeker nog 2 tot 3 dagen bewaren zonder dat de kleur geel wordt en de groene (bloem)knopjes opengaan.
Roerbakken / wokken
Instructievideo - 00:54 min.
Broccoli met zalm en ketjap
hoofdgerecht
4 personen
520 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Laat de zalm ontdooien. Snijd de broccoli in roosjes en kook in water met zout in ca. 4 min. beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
Snijd ondertussen de zalm in blokjes van ca. 2 cm. Verwarm de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de knoflook fijn. Verhit ondertussen de olie in een wok en fruit de knoflook 1 min. Voeg de blokjes zalm toe en roerbak 3 min.
Voeg de ketjap, het water en de broccoli toe en roerbak nog 2 min. Verdeel de rijst, broccoli en zalm over kommen.
bewaartip:Heb je broccoli over en wil je deze lekker fris, stevig en mooi groen houden? Pak 'm in in vershoudfolie en leg 'm in de groentela van de koelkast. Zo kun je de groente zeker nog 2 tot 3 dagen bewaren zonder dat de kleur geel wordt en de groene (bloem)knopjes opengaan.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
375 g diepvries wilde zalm
600 g broccoli
800 g voorgekookte basmatirijst
1 teen knoflook
2 el traditionele olijfolie
4 el ketjap manis
50 ml kraanwater