Laat het ijs voor gebruik iets ontdooien, zodat het wat zachter wordt. Schep er 3 el azijn door. Verwijder ondertussen de kroontjes van de aardbeien. Snijd de vruchten in kwarten.
Verdeel het ijs over de coupes en schep de aardbeien erop. Besprenkel met de rest van de azijn.
Balsamico-vanilleijs met aardbeien
Vanille-ijs, aardbeien en balsamico: de perfecte match voor een bijzonder toetje.
- combinatietipLekker met versgemalen zwarte peper.
- algemeenKindertip 1. Vervang de azijn door warme aardbeiensaus: verwarm 3 el aardbeienconfiture (pot 370 g) met 3 el water ca. 2 min. Schenk de saus over het ijs.
- algemeenKindertip 2. Bestrooi het ijs met witte chocoladevlokken (pak 300 g).
- algemeenKindertip 3. Rijg marshmallows (zak 265 g) aan 30 min. in water geweekte satéprikkers en rooster ze ca. 3 min. op de barbecue tot ze vanbuiten bruin zijn en vanbinnen zacht. Haal de marshmallows van de prikkers en leg ze op het ijs.
Balsamico-vanilleijs met aardbeien
Vanille-ijs, aardbeien en balsamico: de perfecte match voor een bijzonder toetje.
nagerecht
4 personen
170 kcal
10 min. bereiden
1 min. wachten
Aan de slag
Laat het ijs voor gebruik iets ontdooien, zodat het wat zachter wordt. Schep er 3 el azijn door. Verwijder ondertussen de kroontjes van de aardbeien. Snijd de vruchten in kwarten.
Verdeel het ijs over de coupes en schep de aardbeien erop. Besprenkel met de rest van de azijn.
combinatietip:Lekker met versgemalen zwarte peper.
algemeen:Kindertip 1. Vervang de azijn door warme aardbeiensaus: verwarm 3 el aardbeienconfiture (pot 370 g) met 3 el water ca. 2 min. Schenk de saus over het ijs.
algemeen:Kindertip 2. Bestrooi het ijs met witte chocoladevlokken (pak 300 g).
algemeen:Kindertip 3. Rijg marshmallows (zak 265 g) aan 30 min. in water geweekte satéprikkers en rooster ze ca. 3 min. op de barbecue tot ze vanbuiten bruin zijn en vanbinnen zacht. Haal de marshmallows van de prikkers en leg ze op het ijs.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
500 g vanilleroomijs
4 el balsamicoazijn
250 g verse aardbeien