Halveer de pompoen en schep de zaden en de draderige binnenkant eruit met een lepel. Snijd de helften in parten en snijd de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de paprika en courgette in stukken, de bosui in ringetjes en de knoflook fijn. Risp de blaadjes van de tijm.
Verhit de olie in een soeppan en voeg de pompoen, paprika, courgette, bosui, knoflook, chilipeper en tijm toe. Bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat 15 min. koken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
- combinatietipLekker met bruin brood met pesto.
Pompoen schillen en snijden
Instructievideo - 01:05 min.
Kruidige pompoensoep
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_029554_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
4 personen
215 kcal
20 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Halveer de pompoen en schep de zaden en de draderige binnenkant eruit met een lepel. Snijd de helften in parten en snijd de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de paprika en courgette in stukken, de bosui in ringetjes en de knoflook fijn. Risp de blaadjes van de tijm.
Verhit de olie in een soeppan en voeg de pompoen, paprika, courgette, bosui, knoflook, chilipeper en tijm toe. Bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat 15 min. koken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
combinatietip:Lekker met bruin brood met pesto.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 verse pompoen
2 rode paprika's
1 courgette
3 bosuien
2 tenen knoflook
15 g verse tijm
3 el traditionele olijfolie
1 tl gemalen chilipeper
1 l kraanwater
2 groentebouillonblokjes
Dit heb je nodig
staafmixer