Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in 25 min. in water met zout gaar.
Halveer ondertussen de paprika's. Verwijder de groene steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak de paprika en ui op middelhoog vuur 15 min. Roer regelmatig. Voeg na 12 min. de knoflook en kruiden toe.
Giet de aardappelen af. Stamp met de pureestamper tot puree. Schep 3 el olie en de paprika erdoor. Voeg peper en zout naar smaak toe. Lekker met lamsworstjes.
- algemeenSchep 3 el uitgelekte groene olijven met de paprika erdoor voor een hartig accent.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Puree met paprika en knoflook
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_007706_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
400 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in 25 min. in water met zout gaar.
Halveer ondertussen de paprika's. Verwijder de groene steelaanzet en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak de paprika en ui op middelhoog vuur 15 min. Roer regelmatig. Voeg na 12 min. de knoflook en kruiden toe.
Giet de aardappelen af. Stamp met de pureestamper tot puree. Schep 3 el olie en de paprika erdoor. Voeg peper en zout naar smaak toe. Lekker met lamsworstjes.
algemeen:Schep 3 el uitgelekte groene olijven met de paprika erdoor voor een hartig accent.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg aardappelen
1 zak paprikamix
6 el olijfolie
1 ui
3 tenen knoflook
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
Dit heb je nodig
pureestamper