Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in 25 min. in water met zout gaar.
Verhit ondertussen de boter in een ruime pan en fruit de ui 4 min. Voeg de kool en rozijnen toe en laat 10 min. met de deksel op de pan op middelhoog vuur stoven. Schep de azijn erdoor.
Giet de aardappelen af. Verhit de melk in een steelpan en voeg toe aan de aardappelen. Stamp met een pureestamper tot puree. Schep de kool erdoor en breng op smaak met peper en zout. Lekker met karbonades en tutti frutti.
- algemeenVervang de azijn door 1 el appelstroop voor een volle, zoetere smaak.
Puree met rodekool en rozijnen
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_007712_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
330 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in 25 min. in water met zout gaar.
Verhit ondertussen de boter in een ruime pan en fruit de ui 4 min. Voeg de kool en rozijnen toe en laat 10 min. met de deksel op de pan op middelhoog vuur stoven. Schep de azijn erdoor.
Giet de aardappelen af. Verhit de melk in een steelpan en voeg toe aan de aardappelen. Stamp met een pureestamper tot puree. Schep de kool erdoor en breng op smaak met peper en zout. Lekker met karbonades en tutti frutti.
algemeen:Vervang de azijn door 1 el appelstroop voor een volle, zoetere smaak.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg aardappelen
50 g boter
1 rode ui
600 g rodekool
4 el rozijnen
2 el azijn
100 ml halfvolle melk
Dit heb je nodig
pureestamper