Giet de bietjes af en snijd in blokjes van 1.5 cm. Bestrooi met wat zout.
Maak een dressing van 1 el van de kruidenolie uit de pot met kaasblokjes (per 1 persoon) en de azijn. Meng met de bietenblokjes en laat ca. 5 min. staan.
Kook de aardappels in een laagje water in 5-8 min. gaar. Spoel af onder koud stromend water en dep droog met keukenpapier. Schep de knoflooksaus door de aardappels en meng goed. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de ui in flinterdunne ringen. Verdeel over de borden, leg de bietenblokjes erop en garneer met de kaasblokjes. Serveer met de aardappelsalade.
Salade van bietjes met koude knoflookaardappeltjes
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Salade van bietjes met koude knoflookaardappeltjes
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD175684_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
1 personen
415 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Giet de bietjes af en snijd in blokjes van 1.5 cm. Bestrooi met wat zout.
Maak een dressing van 1 el van de kruidenolie uit de pot met kaasblokjes (per 1 persoon) en de azijn. Meng met de bietenblokjes en laat ca. 5 min. staan.
Kook de aardappels in een laagje water in 5-8 min. gaar. Spoel af onder koud stromend water en dep droog met keukenpapier. Schep de knoflooksaus door de aardappels en meng goed. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de ui in flinterdunne ringen. Verdeel over de borden, leg de bietenblokjes erop en garneer met de kaasblokjes. Serveer met de aardappelsalade.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 1 persoon)
100 g biologische gekookte bieten
½ el balsamicoazijn
200 g voorgekookte aardappelschijfjes
2 el knoflooksaus
1 kleine rode ui
30 g witte kaasblokjes in kruidenolie