Kokos-limoencake met limoenglazuur

410 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 4 uur wachten

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestuif de vorm met 1 el cakemeel. Klop de boter, suiker en 1 mespunt zout 10 min. in een beslagkom tot een luchtige, witte massa. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Voeg de kokos toe. Zeef de 150 g cakemeel boven het beslag en spatel het erdoor.

  2. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Meng het rasp en 2 el sap door het beslag. Schep het beslag in de vorm en zet deze in het midden van de oven. Zet de oven op 170 °C en bak de cake in ca. 1 uur goudbruin. Controleer na ca. 50 min. op gaarheid. Prik de satéprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.

  3. Stort de cake na 5 min. en laat verder afkoelen op een rooster of een schaal. Meng 2 el limoensap met de poedersuiker tot glazuur. Sprenkel over de afgekoelde cake en laat in ca. 2 uur hard worden.

  • Marmercake bakken

    Instructievideo - 08:10 min.

Kokos-limoencake met limoenglazuur

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig