Bosvruchtenjam

1375 kcal

(Voedingswaarden)

40 min. bereiden / 12 uur wachten

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Veeg de aardbeien schoon met vochtig keukenpapier. Draai de kroontjes eraf en verwijder de harde kern.

  2. Meng de aardbeien, bramen, frambozen, bessen en suiker in een kom. Laat afgedekt 1 nacht staan buiten de koelkast.

  3. Schep het vruchtenmengsel en citroensap in een pan met dikke bodem. Breng aan de kook en laat op laag vuur 25-30 min. al roerend koken tot de jam 105 °C is. U kunt dit controleren met de keukenthermometer. Laat 10 min. afkoelen.

  4. Vul de potten tot de rand. Sluit direct af en laat omgekeerd afkoelen. Hang aan elke pot een kaartje met naam, maand en jaartal. U kunt de jam op een koele, donkere plek 3 maanden bewaren. Na openen ca. 1 maand houdbaar in de koelkast.

  • Jam maken

    Instructievideo - 04:57 min.

Bosvruchtenjam

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig