Boen de aardappelen schoon en wikkel ze in aluminiumfolie. Leg de aardappelen in de gloeiende kooltjes, aan de rand van de barbecue. Keer regelmatig.
Prik ze na 30 min. in met een vork. Als deze er makkelijk in- en uitgaat, zijn de aardappelen gaar. Verwijder voorzichtig het folie (warm!) en snijd de aardappelen aan de bovenkant in. Vul ze met 1 van onderstaande toppings.
Gepofte aardappel
Gepofte aardappel is een echte traktatie. Voor welke topping kies jij?
- algemeenGebruik bij voorkeur kruimige aardappelen voor die losse structuur. Maar vastkokende aardappelen kunt u ook prima poffen.
- algemeen3x toppings van 2 ingredienten. 1. Meng: zure room met bieslook. 2. Meng groene pesto met roomboter. 3. Meng pancetta (spek) met mayonaise.
Aardappel poffen op de barbecue
Instructievideo - 00:33 min.
Gepofte aardappel
Gepofte aardappel is een echte traktatie. Voor welke topping kies jij?
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_048360_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
230 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Boen de aardappelen schoon en wikkel ze in aluminiumfolie. Leg de aardappelen in de gloeiende kooltjes, aan de rand van de barbecue. Keer regelmatig.
Prik ze na 30 min. in met een vork. Als deze er makkelijk in- en uitgaat, zijn de aardappelen gaar. Verwijder voorzichtig het folie (warm!) en snijd de aardappelen aan de bovenkant in. Vul ze met 1 van onderstaande toppings.
algemeen:Gebruik bij voorkeur kruimige aardappelen voor die losse structuur. Maar vastkokende aardappelen kunt u ook prima poffen.
algemeen:3x toppings van 2 ingredienten. 1. Meng: zure room met bieslook. 2. Meng groene pesto met roomboter. 3. Meng pancetta (spek) met mayonaise.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 grote kruimige aardappelen
Dit heb je nodig
barbecue