Karbonade in karnemelksaus

625 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de krieltjes in 15 min. in water met zout gaar. Verhit 25 g boter in een koekenpan. Bestrooi de karbonades met peper en zout. Bak het vlees in 10 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

  2. Smelt in een andere koekenpan 25 g boter en bak de prei in 6-8 min. gaar. Bestrooi met peper en zout. Neem het vlees uit de pan en smelt 25 g boter in dezelfde pan. Fruit de ui 3 min. in het bakvet. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Draai het vuur laag. Schenk de karnemelk langzaam en al roerend met een garde erbij tot een gebonden saus ontstaat. Leg het vlees terug in de pan en verwarm nog 1 min.

  3. Verdeel de karbonades met de karnemelksaus en de prei over 4 borden. Serveer met de krieltjes.

  • algemeenVoeg 1 el fijngesneden peterselie of dille aan de saus toe voor een extra frisse smaak.
  • Vis en vlees bakken

    Instructievideo - 00:58 min.

Karbonade in karnemelksaus

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig