Snijd de kroon, de onderkant en de schil van de ananas. Verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakjes. Pel de bananen en snijd in plakjes. Schil de kiwi's en snijd in plakjes.
Doe de chocolade en kokosmelk in een steelpan. Verwarm al roerend op laag vuur totdat de chocolade is gesmolten. Schep het fruit in een schaal en serveer met de chocoladesaus.
Gebruik de satéprikkers of (fondue)vorkjes om het fruit in de saus te dopen.
Mango snijden
Instructievideo - 01:02 min.
Fruitsalade met chocoladesaus
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_008254_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
6 personen
300 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de kroon, de onderkant en de schil van de ananas. Verwijder de harde kern en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakjes. Pel de bananen en snijd in plakjes. Schil de kiwi's en snijd in plakjes.
Doe de chocolade en kokosmelk in een steelpan. Verwarm al roerend op laag vuur totdat de chocolade is gesmolten. Schep het fruit in een schaal en serveer met de chocoladesaus.
Gebruik de satéprikkers of (fondue)vorkjes om het fruit in de saus te dopen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
½ ananas
1 mango
2 bananen
2 kiwi's
100 g chocolade
1 pakje kokosmelk
1 blik lychees
Dit heb je nodig
satéprikkers