Ui grof snipperen. Groen tot op klein stukje van worteltjes verwijderen. Worteltjes wassen en met dunschiller schillen. Paprika's wassen, halveren en zaadlijsten verwijderen. Paprika's in grote stukken snijden. Sperziebonen schoonmaken en wassen. Aardappels onder koud stromend water schoonboenen en in stukken snijden. In grote braadpan olie verhitten. Ui fruiten en andere groenten toevoegen. Zoveel water toevoegen dat alle groenten net niet onderstaan. Abrikozen, saffraan, koriander, kaneelstokje, kruidnagels en honing toevoegen. Alles aan de kook brengen. Groenten met deksel schuin op pan op zacht vuur (met vlamverdeler) in ca. 2 uur gaar stoven.
- algemeenAls u dit gerecht als apart hoofdgerecht wilt serveren kunt u 4 hardgekookte eieren in stukken gesneden kort meewarmen.
Aardappel-groentetajine
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_001626_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
295 kcal
2 uur 15 min. bereiden
Aan de slag
Ui grof snipperen. Groen tot op klein stukje van worteltjes verwijderen. Worteltjes wassen en met dunschiller schillen. Paprika's wassen, halveren en zaadlijsten verwijderen. Paprika's in grote stukken snijden. Sperziebonen schoonmaken en wassen. Aardappels onder koud stromend water schoonboenen en in stukken snijden. In grote braadpan olie verhitten. Ui fruiten en andere groenten toevoegen. Zoveel water toevoegen dat alle groenten net niet onderstaan. Abrikozen, saffraan, koriander, kaneelstokje, kruidnagels en honing toevoegen. Alles aan de kook brengen. Groenten met deksel schuin op pan op zacht vuur (met vlamverdeler) in ca. 2 uur gaar stoven.
algemeen:Als u dit gerecht als apart hoofdgerecht wilt serveren kunt u 4 hardgekookte eieren in stukken gesneden kort meewarmen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 uien
1 bos bospeen
1 rode paprika
1 gele paprika
200 g sperziebonen
400 g aardappels
4 eetlepels olijfolie
100 g gewelde abrikozen
1 envelopje saffraandraadjes
1 theelepel ketoembar
1 kaneelstokje
5 kruidnagels
1 theelepel honing