Kipfilet in blokjes snijden. Knoflook pellen en boven kom uitpersen. Gemberwortel schillen en erboven raspen. Sojasaus, honing en sherry erdoor roeren. Kipblokjes door marinade scheppen en afgedekt ca. 3 uur in koelkast marineren. Satéstokjes in bakje met water laten weken. Pruimen in vieren snijden.
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Aan elk satéstokje om en om blokjes kipfilet en stukjes pruim rijgen. Spiesjes met marinade bestrijken, op bakplaat leggen en ca. 10 cm onder hete grill schuiven. Spiesjes in ca. 5 minuten goudbruin en gaar grillen, halverwege keren.
Japanse kipspiesjes met pruimen
Japanse kipspiesjes met pruimen
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_001640_220x162_JPG.jpg)
12 porties
75 kcal
25 min. bereiden
3 uur wachten
Aan de slag
Kipfilet in blokjes snijden. Knoflook pellen en boven kom uitpersen. Gemberwortel schillen en erboven raspen. Sojasaus, honing en sherry erdoor roeren. Kipblokjes door marinade scheppen en afgedekt ca. 3 uur in koelkast marineren. Satéstokjes in bakje met water laten weken. Pruimen in vieren snijden.
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Aan elk satéstokje om en om blokjes kipfilet en stukjes pruim rijgen. Spiesjes met marinade bestrijken, op bakplaat leggen en ca. 10 cm onder hete grill schuiven. Spiesjes in ca. 5 minuten goudbruin en gaar grillen, halverwege keren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
300 g kipfilet
1 teentje knoflook
1 cm gemberwortel
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel honing
½ eetlepel sherry
9 gewelde pruimen
Dit heb je nodig
satéstokjes