Verhit de boter in een steelpan. Bak de ui op middelhoog vuur in 8 min. bruin. Schep regelmatig om. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Roer regelmatig.
Voeg het bier, laurierblaadje, ½ bouillontablet en de kruidnagel toe. Breng aan de kook en laat 8 min. op middelhoog vuur inkoken. Verwijder het laurierblaadje en de kruidnagel. Serveer bij gehaktballen of karbonades met aardappelen.
- algemeenU kunt de Saus met zoet bier 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm de saus vlak voor serveren in een steelpan al roerend op laag vuur in 5 min.
Saus met zoet bier
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_008520_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
90 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de boter in een steelpan. Bak de ui op middelhoog vuur in 8 min. bruin. Schep regelmatig om. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Roer regelmatig.
Voeg het bier, laurierblaadje, ½ bouillontablet en de kruidnagel toe. Breng aan de kook en laat 8 min. op middelhoog vuur inkoken. Verwijder het laurierblaadje en de kruidnagel. Serveer bij gehaktballen of karbonades met aardappelen.
algemeen:U kunt de Saus met zoet bier 1 dag van tevoren bereiden. Verwarm de saus vlak voor serveren in een steelpan al roerend op laag vuur in 5 min.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
25 g boter
2 uien
1 el bloem
1 flesje oud bruin bier
1 laurierblaadje
½ runderbouillontablet
1 kruidnagel