Pompoensoep met spekjes

Deze kruidige pompoensoep verwarmt je op koude dagen.

95 kcal

(Voedingswaarden)

1 uur bereiden

licht pittig

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de ui, snijd de bleekselderij in boogjes en de knoflook fijn. Verwarm een grote (soep)pan op middelhoog vuur. Giet er een scheut olijfolie in en voeg het spek, de ui, bleekselderij, knoflook en rozemarijn toe. Doe de deksel op de pan en bak alles onder af en toe roeren in 5 min. zacht.

  2. Schil ondertussen de pompoen, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm. Doe de pompoen samen met de chilivlokken en paprikapoeder in de pan. Doe de deksel terug op de pan en bak het geheel nog 25 min. onder af en toe roeren, of tot de pompoen zacht en bijna gaar is. Giet de bouillon in de pan, breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken tot de pompoen helemaal gaar is.

  3. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Proef de soep en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over kommen en serveer met een streepje extra vierge olijfolie.

  • serveertipAls je deze hartverwarmende soep wilt aankleden, voeg dan een halve theelepel paprikapoeder toe of strooi er wat uitgebakken chorizokruimels over vlak voor serveren.
  • Pompoensoep maken

    Instructievideo - 02:27 min.

Pompoensoep met spekjes

Deze kruidige pompoensoep verwarmt je op koude dagen.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig