Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Doe 1 tl sinaasappelrasp (per 6 porties) en 25 ml sinaasappelsap (per 6 porties) met de suiker, port, kruidnagels, cranberry’s, het kaneelstokje en het zout in een steelpan. Laat 15 min. zachtjes koken tot de saus is ingedikt, roer regelmatig.
Duw na 10 min. met de achterkant van een pollepel ⅔ van de cranberry’s in stukjes. Proef de saus en voeg wat extra suiker toe als hij nog wat zuur is. Laat iets afkoelen en verwijder met een lepel de kruidnagels en het kaneelstokje. Serveer de saus lauwwarm.
Cranberrysaus
Lekker bij wild: cranberrysaus. Uitermate geschikt voor kerst dus. Garneer eventueel met wat flinterdun gesneden sinaasappelschil voor een feestelijke touch.
- combinatietipLekker bij rundvlees en wild, maar bijvoorbeeld ook bij yoghurt of kaas. Hiermee is het recept niet meer lactosevrij.
- bereidingstipDeze saus wordt dikker naarmate hij verder afkoelt. Voeg eventueel wat water toe en verwarm een beetje voor serveren.
- bewaartipJe kunt deze saus 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Cranberrysaus
Instructievideo - 00:34 min.
Cranberrysaus
Lekker bij wild: cranberrysaus. Uitermate geschikt voor kerst dus. Garneer eventueel met wat flinterdun gesneden sinaasappelschil voor een feestelijke touch.
bijgerecht
6 porties
105 kcal
10 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Doe 1 tl sinaasappelrasp (per 6 porties) en 25 ml sinaasappelsap (per 6 porties) met de suiker, port, kruidnagels, cranberry’s, het kaneelstokje en het zout in een steelpan. Laat 15 min. zachtjes koken tot de saus is ingedikt, roer regelmatig.
Duw na 10 min. met de achterkant van een pollepel ⅔ van de cranberry’s in stukjes. Proef de saus en voeg wat extra suiker toe als hij nog wat zuur is. Laat iets afkoelen en verwijder met een lepel de kruidnagels en het kaneelstokje. Serveer de saus lauwwarm.
combinatietip:Lekker bij rundvlees en wild, maar bijvoorbeeld ook bij yoghurt of kaas. Hiermee is het recept niet meer lactosevrij.
bereidingstip:Deze saus wordt dikker naarmate hij verder afkoelt. Voeg eventueel wat water toe en verwarm een beetje voor serveren.
bewaartip:Je kunt deze saus 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 perssinaasappel
100 g donkere basterdsuiker
75 ml rode port
3 kruidnagels
250 g diepvries cranberry's
1 kaneelstokje
½ tl zout