Smelt de pure chocolade met zout in een vuurvaste kom au bain marie. Splits de eieren. Voeg de helft van de suiker bij de eidooiers en klop ca. 5 min. tot een licht en romig mengsel. Klop het eiwit tot het zachte pieken vormt. Voeg beetje bij beetje de rest van de suiker toe aan de eiwitten. Klop in een andere kom 150 ml slagroom lobbig.
Snijd de stemgember fijn. Meng de gesmolten pure chocolade met de gember en blijf roeren tot het glimt. Laat het chocolademengsel iets afkoelen en meng voorzichtig met het dooiermengsel. Meng vervolgens de opgeklopte slagroom en rum erdoor. Spatel de eiwitten erdoor tot een glad en homogeen mengsel. Schep de mousse in een grote schaal, of verdeel over verschillende glaasjes. Zet de mousse ca. 1 uur in de koelkast om op te stijven.
Boen voor de witte chocoladesaus limoen schoon en rasp de groene schil. Pers de limoen uit. Laat de witte chocolade au bain marie smelten in een vuurvaste kom. Neem van het vuur en meng door de gesmolten chocolade de rest van de slagroom, de gemberpoeder, het sap en de helft van de groene rasp door. Serveer de mousse met de saus en strooi de rest van de rasp erover.
Chocolademousse met wittechocoladesaus
Om blij van te worden: fluweelzachte chocolademousse met gember en een saus van witte chocolade en limoen.
- bereidingstipAu bain marie: Hang de vuurvaste kom met chocolade boven een pan zacht kokend water. Let erop dat de bodem van de kom het water niet raakt. Laat de chocolade onder af en toe roeren smelten.
- bereidingstipLet op! Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting door Allerhande sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.
Eieren splitsen
Instructievideo - 00:36 min.
Chocolademousse met wittechocoladesaus
Om blij van te worden: fluweelzachte chocolademousse met gember en een saus van witte chocolade en limoen.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_048311_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
4 personen
520 kcal
25 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Smelt de pure chocolade met zout in een vuurvaste kom au bain marie. Splits de eieren. Voeg de helft van de suiker bij de eidooiers en klop ca. 5 min. tot een licht en romig mengsel. Klop het eiwit tot het zachte pieken vormt. Voeg beetje bij beetje de rest van de suiker toe aan de eiwitten. Klop in een andere kom 150 ml slagroom lobbig.
Snijd de stemgember fijn. Meng de gesmolten pure chocolade met de gember en blijf roeren tot het glimt. Laat het chocolademengsel iets afkoelen en meng voorzichtig met het dooiermengsel. Meng vervolgens de opgeklopte slagroom en rum erdoor. Spatel de eiwitten erdoor tot een glad en homogeen mengsel. Schep de mousse in een grote schaal, of verdeel over verschillende glaasjes. Zet de mousse ca. 1 uur in de koelkast om op te stijven.
Boen voor de witte chocoladesaus limoen schoon en rasp de groene schil. Pers de limoen uit. Laat de witte chocolade au bain marie smelten in een vuurvaste kom. Neem van het vuur en meng door de gesmolten chocolade de rest van de slagroom, de gemberpoeder, het sap en de helft van de groene rasp door. Serveer de mousse met de saus en strooi de rest van de rasp erover.
bereidingstip:Au bain marie: Hang de vuurvaste kom met chocolade boven een pan zacht kokend water. Let erop dat de bodem van de kom het water niet raakt. Laat de chocolade onder af en toe roeren smelten.
bereidingstip:Let op! Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting door Allerhande sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g pure chocolade 70%
1 mespunt zout
8 middelgrote eieren
100 g fijne kristalsuiker
350 ml verse slagroom
25 g Chinese stemgember
50 ml bruine rum
1 limoen
100 g witte chocolade
½ tl gemalen gember