Grill voorverwarmen op hoogste stand. Wortels schoonmaken en schuin in lange, dunne plakken van ca. 1/2 cm dik snijden. Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden. In wok 3 eetlepels olie verhitten. Knoflook en wortels ca. 2 minuten op matig hoog vuur roerbakken, niet laten kleuren. 2 eetlepels water toevoegen en wortels in ca. 5 minuten zachtjes gaar smoren. Intussen mosterd mengen met rest van olie. Scholfilets in lengte halveren, bestrooien met zout en peper en aan beide kanten bestrijken met mosterd-oliemengsel. Scholfilets op bakplaat leggen en in ca. 4 minuten onder hete grill gaar roosteren, halverwege keren. Wortels op vier borden scheppen en schol ernaast leggen.
Gegrilde scholfilet met wortel
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_001669_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
240 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Wortels schoonmaken en schuin in lange, dunne plakken van ca. 1/2 cm dik snijden. Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden. In wok 3 eetlepels olie verhitten. Knoflook en wortels ca. 2 minuten op matig hoog vuur roerbakken, niet laten kleuren. 2 eetlepels water toevoegen en wortels in ca. 5 minuten zachtjes gaar smoren. Intussen mosterd mengen met rest van olie. Scholfilets in lengte halveren, bestrooien met zout en peper en aan beide kanten bestrijken met mosterd-oliemengsel. Scholfilets op bakplaat leggen en in ca. 4 minuten onder hete grill gaar roosteren, halverwege keren. Wortels op vier borden scheppen en schol ernaast leggen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 bos worteltjes
3 teentjes knoflook
5 eetlepels olijfolie
2 eetlepels grove mosterd
3 maal 200 gr scholfilets
0 zout en versgemalen peper
Dit heb je nodig
wok