Breng het water aan de kook en schenk over de couscous in een ruime kom. Pers ⅓ van de citroenen uit. Voeg de olie, het citroensap en eventueel zout toe. Laat de couscous 5 min. wellen.
Kook ondertussen in een pan met weinig water de doperwten met wat zout in ca. 5 min. gaar, spoel af met koud water in een vergiet en laat uitlekken. Roer de couscous los met een vork. Laat de couscous afkoelen, schep regelmatig om. Snijd de paprika in kleine stukjes. Boen de rest van de citroen schoon en snijd in partjes. Snijd de munt fijn.
Snijd de bosuitjes in ringen. Roer de erwten, bosui, paprika, munt en kaasblokjes door de couscous. Bewaar wat paprika, munt en kaasblokjes voor de garnering van de salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout en citroensap. Garneer met de citroenpartjes, paprika, kaasblokjes en munt.
- serveertipServeer deze couscoussalade eens in bootjes van ijsbergsla of garneer de salade met olijven. Ook heerlijk als buffetgerecht.
Couscoussalade met witte kaas & verse munt
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_001679_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
2 personen
760 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Breng het water aan de kook en schenk over de couscous in een ruime kom. Pers ⅓ van de citroenen uit. Voeg de olie, het citroensap en eventueel zout toe. Laat de couscous 5 min. wellen.
Kook ondertussen in een pan met weinig water de doperwten met wat zout in ca. 5 min. gaar, spoel af met koud water in een vergiet en laat uitlekken. Roer de couscous los met een vork. Laat de couscous afkoelen, schep regelmatig om. Snijd de paprika in kleine stukjes. Boen de rest van de citroen schoon en snijd in partjes. Snijd de munt fijn.
Snijd de bosuitjes in ringen. Roer de erwten, bosui, paprika, munt en kaasblokjes door de couscous. Bewaar wat paprika, munt en kaasblokjes voor de garnering van de salade. Breng op smaak met peper en eventueel zout en citroensap. Garneer met de citroenpartjes, paprika, kaasblokjes en munt.
serveertip:Serveer deze couscoussalade eens in bootjes van ijsbergsla of garneer de salade met olijven. Ook heerlijk als buffetgerecht.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
300 ml kraanwater
200 g couscous
1½ citroen
3 el traditionele olijfolie
300 g doperwten in pot
1 rode paprika
8 g verse munt
3 bosuien
200 g witte kaasblokjes