Schil de knolselderij. Schil de winterpeen. Snijd de uiteinden van de winterpeen, bleekselderij en prei ruim af. Snijd ook het groene deel van de prei. Snijd de takjes van de selderij. Snijd alle ‘afsnijdsels’ in stukken. Doe in een vergiet en spoel af onder stromend water. Halveer de ui met schil.
Doe alle gesneden groenten, samen met het water, de laurier en bouillontabletten in een soeppan en breng aan de kook. Laat 45 min. op laag vuur zachtjes koken.
Snijd ondertussen de peen en geschilde knolselderij in blokjes van ½ cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in boogjes en de prei in dunne ringen. Maak de schone theedoek vochtig, leg in een zeef en zeef de bouillon boven een andere pan. Voeg de kleingesneden groenten toe aan de bouillon en breng aan de kook. Laat de soep 5 min. koken of tot de groenten beetgaar zijn.
Snijd ondertussen de blaadjes van de selderij fijn. Verdeel de soep over kommen en garneer met de selderij.
Vegetarische groentesoep
Boordevol groente zit-ie. Ook perfect als smakelijke en slanke maaltijd.
- combinatietipLekker met bruinbrood met kaas.
Groentesoep maken
Instructievideo - 00:44 min.
Vegetarische groentesoep
Boordevol groente zit-ie. Ook perfect als smakelijke en slanke maaltijd.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_050212_220x162_JPG.jpg)
voorgerecht
4 personen
70 kcal
25 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Schil de knolselderij. Schil de winterpeen. Snijd de uiteinden van de winterpeen, bleekselderij en prei ruim af. Snijd ook het groene deel van de prei. Snijd de takjes van de selderij. Snijd alle ‘afsnijdsels’ in stukken. Doe in een vergiet en spoel af onder stromend water. Halveer de ui met schil.
Doe alle gesneden groenten, samen met het water, de laurier en bouillontabletten in een soeppan en breng aan de kook. Laat 45 min. op laag vuur zachtjes koken.
Snijd ondertussen de peen en geschilde knolselderij in blokjes van ½ cm (brunoise). Snijd de bleekselderij in boogjes en de prei in dunne ringen. Maak de schone theedoek vochtig, leg in een zeef en zeef de bouillon boven een andere pan. Voeg de kleingesneden groenten toe aan de bouillon en breng aan de kook. Laat de soep 5 min. koken of tot de groenten beetgaar zijn.
Snijd ondertussen de blaadjes van de selderij fijn. Verdeel de soep over kommen en garneer met de selderij.
combinatietip:Lekker met bruinbrood met kaas.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
250 g knolselderij
300 g winterpeen
4 stengels bleekselderij
1 prei
40 g selderij
1 ui
2 l kraanwater
3 gedroogde laurierblaadjes
3 groentebouillonblokjes
Dit heb je nodig
schone theedoek