Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Meng in een kom de sojasaus, gembersiroop, sesamzaad en het limoensap. Snijd het citroengras in de lengte doormidden en de helften weer in de lengte doormidden. Snijd de smalste uiteinden puntig. Rijg de garnalen eraan. Laat afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren. Verhit een grillpan en gril de saté in 4 min. gaar. Keer halverwege. Lekker met warme Japanse teriyakisaus (zakje 160 g).
Garnalen pellen
Instructievideo - 00:36 min.
Garnalen met sereh
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_009014_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
80 kcal
20 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Meng in een kom de sojasaus, gembersiroop, sesamzaad en het limoensap. Snijd het citroengras in de lengte doormidden en de helften weer in de lengte doormidden. Snijd de smalste uiteinden puntig. Rijg de garnalen eraan. Laat afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren. Verhit een grillpan en gril de saté in 4 min. gaar. Keer halverwege. Lekker met warme Japanse teriyakisaus (zakje 160 g).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g reuzengarnalen
2 el Japanse sojasaus
1 el gembersiroop
1 el sesamzaad
1 limoen
2 stengels citroengras