Doe de bulgur in een kom. Giet er het kokende water over en breng op smaak met zout. Roer door en laat afgedekt 10 min. staan. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de pikante paprikapoeder en kerriepoeder 2 min.
Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de helft uit. Roer het rasp en sap met de specerijen en de munt door de bulgur. Serveer lauwwarm of koud.
- combinatietipLekker met gegrilde aubergines en blokjes witte kaasblokjes.
Pittige bulgur
bijgerecht
4 personen
355 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Doe de bulgur in een kom. Giet er het kokende water over en breng op smaak met zout. Roer door en laat afgedekt 10 min. staan. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de pikante paprikapoeder en kerriepoeder 2 min.
Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de helft uit. Roer het rasp en sap met de specerijen en de munt door de bulgur. Serveer lauwwarm of koud.
combinatietip:Lekker met gegrilde aubergines en blokjes witte kaasblokjes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
275 g bulgur
550 ml kokend water
3 el zonnebloemolie
2 tl pikante paprikapoeder
2 tl kerriepoeder
1 perssinaasappel
2 tl gedroogde munt