Turkse bulgursalade

265 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Giet in een kom de bulgur over met het lauwwarme water en laat ca. 30 min. staan (giet af indien nodig). Kruis ondertussen de tomaten in, dompel enkele seconden onder in kokend water en spoel af onder koud water. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.

  2. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Snijd de peterselie en munt fijn. Pers de citroen uit. Schep de tomaat, tomatenpuree, bosui, kruiden, het citroensap, de olijfolie en paprikapoeder door de bulgur. Breng op smaak met peper en zout. Schep de salade in kommetjes en garneer met de groene pepers.

  • variatietipKun je geen bulgur krijgen, gebruik dan couscous in dit recept, de weektijd is dan ca. 5 min.

Turkse bulgursalade

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig