Bulgursalade

Met deze bulgursalade haal je de zon op je bord. Combineer de bulgur met erwtjes, paprika en verse kruiden. Staat al in 20 minuten op tafel!

680 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

13 ingrediënten


Aan de slag


  1. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika’s in dunne reepjes. Laat de tuinerwten ontdooien.

  2. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de paprika 10 min. Voeg na 8 min. de komijn- en korianderpoeder toe. Haal de pan van het vuur en laat iets afkoelen. Meng de granaatappelmelasse erdoor.

  3. Snijd ondertussen de bosui in ringetjes. Snijd de citroen in zijn geheel fijn. Snijd de muntblaadjes en peterselie fijn. Meng de bulgur met het specerijenmengsel, de paprika, rozijnen, tuinerwten, citroen, bosui, munt, peterselie en verkruimel de feta erover. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  • Paprika's schoonmaken

    Instructievideo - 00:28 min.

Bulgursalade

Met deze bulgursalade haal je de zon op je bord. Combineer de bulgur met erwtjes, paprika en verse kruiden. Staat al in 20 minuten op tafel!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig