Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen de tuinerwten in ca. 3 min. in water met wat zout beetgaar. Giet de rijst en de tuinerwten af en laat ca. 30 min. afkoelen. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het citroenrasp en het citroensap door de rijst.
Snipper de ui en snijd de kruiden fijn. Maak de paprika schoon en snijd in kleine stukjes. Voeg de tuinerwten, ui, peterselie, munt, paprika, olie en de azijn toe. Breng op smaak met peper en zout.
- bereidingstipJe kunt de salade de avond van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Rijstsalade
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_006628_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
460 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen de tuinerwten in ca. 3 min. in water met wat zout beetgaar. Giet de rijst en de tuinerwten af en laat ca. 30 min. afkoelen. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het citroenrasp en het citroensap door de rijst.
Snipper de ui en snijd de kruiden fijn. Maak de paprika schoon en snijd in kleine stukjes. Voeg de tuinerwten, ui, peterselie, munt, paprika, olie en de azijn toe. Breng op smaak met peper en zout.
bereidingstip:Je kunt de salade de avond van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g zilvervliesrijst
200 g diepvries tuinerwten
1 citroen
1 rode ui
20 g verse platte peterselie
15 g verse munt
1 rode paprika
4 el olijfolie extra vierge
2 el rodewijnazijn