Rijstsalade met zwarte bonen

Rijstsalade met knapperige groenten en zwarte bonen: Zuid-Amerika op je bord.

255 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 30 min. wachten

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat 30 min. afkoelen. Snijd ondertussen de rode ui in dunne ringen en meng met de azijn en eventueel zout en laat minimaal 30 min. staan.

  2. Snijd de lente ui in dunne ringen, de paprika in blokjes en de blaadjes peterselie grof. Spoel de bonen af en meng met de rijst, ui, azijn, lente-ui, paprika, olie en peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  • bewaartipDeze rijstsalade kun je 1 dag van tevoren maken en is ook heel geschikt als (strand)picknickgerecht of voor een zomerbuffet.
  • Paprika's schoonmaken

    Instructievideo - 00:28 min.

Rijstsalade met zwarte bonen

Rijstsalade met knapperige groenten en zwarte bonen: Zuid-Amerika op je bord.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig