Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat 30 min. afkoelen. Snijd ondertussen de rode ui in dunne ringen en meng met de azijn en eventueel zout en laat minimaal 30 min. staan.
Snijd de lente ui in dunne ringen, de paprika in blokjes en de blaadjes peterselie grof. Spoel de bonen af en meng met de rijst, ui, azijn, lente-ui, paprika, olie en peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rijstsalade met zwarte bonen
Rijstsalade met knapperige groenten en zwarte bonen: Zuid-Amerika op je bord.
- bewaartipDeze rijstsalade kun je 1 dag van tevoren maken en is ook heel geschikt als (strand)picknickgerecht of voor een zomerbuffet.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Rijstsalade met zwarte bonen
Rijstsalade met knapperige groenten en zwarte bonen: Zuid-Amerika op je bord.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_064743_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
255 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat 30 min. afkoelen. Snijd ondertussen de rode ui in dunne ringen en meng met de azijn en eventueel zout en laat minimaal 30 min. staan.
Snijd de lente ui in dunne ringen, de paprika in blokjes en de blaadjes peterselie grof. Spoel de bonen af en meng met de rijst, ui, azijn, lente-ui, paprika, olie en peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
bewaartip:Deze rijstsalade kun je 1 dag van tevoren maken en is ook heel geschikt als (strand)picknickgerecht of voor een zomerbuffet.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
125 g witte rijst
1 rode ui
3 el rodewijnazijn
2 lente-uitjes
1 zoete puntpaprika
20 g verse platte peterselie
200 g zwarte bonen
4 el extra vierge olijfolie