Doe de bulgur in een hittebestendige kom. Schenk er het water bij, roer goed en dek de kom af. Laat 15 min. staan.
Snipper ondertussen de ui. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 5 min. Voeg de tomatenpuree en harissa toe en bak 5 min. mee. Haal de pan van het vuur.
Snijd de tomaten in blokjes van een ½ cm. Snijd de bosui in hele dunne ringetjes. Snijd de peterselie fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.
Roer de bulgur los met een vork en meng het ui-harissamengsel erdoor. Doe in een platte schaal en laat 15 min. afkoelen in de koelkast.
Meng de tomaat, bosui, peterselie, granaatappelmelasse en het citroenrasp door de bulgur en pers de helft van de citroen erboven uit. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kisir (Turkse bulgursalade)
Kisir is een frisse Turkse salade met bulgur, tomaat, peterselie en granaatappel. Of je 'm nou inzet bij de mezze, als lichte lunch of een bijgerecht, hier ga je van smullen.
- achtergrondinfoKisir is een Turkse salade die vaak wordt geserveerd als onderdeel van mezze of als bijgerecht. Het bestaat hoofdzakelijk uit fijne bulgur. In dit recept wordt een grovere variant gebruikt. Kisir bevat ook biber salçasi, een puree van pepers en paprika, die hier is vervangen door harissa.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Kisir (Turkse bulgursalade)
Kisir is een frisse Turkse salade met bulgur, tomaat, peterselie en granaatappel. Of je 'm nou inzet bij de mezze, als lichte lunch of een bijgerecht, hier ga je van smullen.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD198232_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
380 kcal
20 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Doe de bulgur in een hittebestendige kom. Schenk er het water bij, roer goed en dek de kom af. Laat 15 min. staan.
Snipper ondertussen de ui. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui 5 min. Voeg de tomatenpuree en harissa toe en bak 5 min. mee. Haal de pan van het vuur.
Snijd de tomaten in blokjes van een ½ cm. Snijd de bosui in hele dunne ringetjes. Snijd de peterselie fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.
Roer de bulgur los met een vork en meng het ui-harissamengsel erdoor. Doe in een platte schaal en laat 15 min. afkoelen in de koelkast.
Meng de tomaat, bosui, peterselie, granaatappelmelasse en het citroenrasp door de bulgur en pers de helft van de citroen erboven uit. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
achtergrondinfo:Kisir is een Turkse salade die vaak wordt geserveerd als onderdeel van mezze of als bijgerecht. Het bestaat hoofdzakelijk uit fijne bulgur. In dit recept wordt een grovere variant gebruikt. Kisir bevat ook biber salçasi, een puree van pepers en paprika, die hier is vervangen door harissa.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
200 g bulgur
200 ml kokend water
1 rode ui
4 el extra vierge olijfolie
40 g tomatenpuree
2 el harissa
3 tomaten
4 bosuien
40 g verse platte peterselie
1 biologische citroen
1½ el granaatappelmelasse