Doe de wijn, suiker, kruidnagels en het laurierblaadje in een pan. Breng aan de kook en laat 5 min. koken. Voeg de pruimen en vijgen toe. Laat van het vuur af minimaal 2 uur marineren. Neem het fruit uit de wijn en breng de wijn aan de kook. Laat in 5 min. inkoken tot siroop. Schenk over het fruit. Laat afkoelen. Lekker bij oude kaas. U kunt dit gerecht 1 week eerder bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat voor serveren op kamertemperatuur komen.
Fruit in wijnsiroop
4 personen
310 kcal
20 min. bereiden
3 uur wachten
Aan de slag
Doe de wijn, suiker, kruidnagels en het laurierblaadje in een pan. Breng aan de kook en laat 5 min. koken. Voeg de pruimen en vijgen toe. Laat van het vuur af minimaal 2 uur marineren. Neem het fruit uit de wijn en breng de wijn aan de kook. Laat in 5 min. inkoken tot siroop. Schenk over het fruit. Laat afkoelen. Lekker bij oude kaas. U kunt dit gerecht 1 week eerder bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat voor serveren op kamertemperatuur komen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
500 ml Spaanse rode wijn
50 g suiker
5 kruidnagels
1 laurierblaadje
200 g gedroogde pruimen
1 zak gedroogde vijgen