Misosoep en verse groenten

Misosoep: soep op basis van miso. Miso is een pasta van gefermenteerde sojabonen en is al honderden jaren een smaakmaker in Japan. Deze versie is gevuld met groente, het Japanse traditionele recept bestaat uit misopasta, dashi, bosui en zijden tofu.

75 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Doe het water met de gedroogde paddenstoelen in een pan. Breek ⅖ van de vellen nori in stukken, voeg toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur, tegen de kook aan trekken met de deksel op de pan.

  2. Snijd ondertussen de shiitake in reepjes. Verwarm de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de paddenstoelen 8 min.

  3. Snijd de bosui in dunne ringen. Snijd de tofu in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de rest van de nori in reepjes. Zeef de bouillon. Roer de misopasta in een kommetje los met 5 el bouillon (per 4 personen)

  4. Breng de rest van de bouillon aan de kook. Zet het vuur laag en voeg de tofu toe. Laat 2 min. op laag vuur koken. Zet het vuur uit en roer de miso erdoor.

  5. Verdeel de soep over de kommen en verdeel de peen, bosui, paddenstoelen en de rest van de nori erover.

Misosoep en verse groenten

Misosoep: soep op basis van miso. Miso is een pasta van gefermenteerde sojabonen en is al honderden jaren een smaakmaker in Japan. Deze versie is gevuld met groente, het Japanse traditionele recept bestaat uit misopasta, dashi, bosui en zijden tofu.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig