Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Doe de paksoi in een stoommand of -pan en stoom in ca. 10 min. gaar.
Schil ondertussen de gember en snijd hem fijn. Snijd de shiitakes in vieren en de bosuitjes in ringetjes. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en bak de gember en ui 2 min. Voeg de shiitakes toe en roerbak 3 min. Roer de oestersaus los met de sambal en het water. Schenk het bij de shiitakes en roerbak nog 1 min.
Doe de paksoi in een schaal en verdeel de shiitakes met de saus erover. Bestrooi met het sesamzaad en de bosui.
Shanghai paksoi met shiitake en bosui
- combinatietipLekker met rijst en Oosterse wokblokjes.
- kookstaptipGeen stoommand of -pan? Hang een metalen vergiet met een deksel in een pan boven een laag kokend water. Zorg dat het vergiet het water niet raakt.
Groenten stomen
Instructievideo - 00:33 min.
Shanghai paksoi met shiitake en bosui
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_043946_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
240 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Doe de paksoi in een stoommand of -pan en stoom in ca. 10 min. gaar.
Schil ondertussen de gember en snijd hem fijn. Snijd de shiitakes in vieren en de bosuitjes in ringetjes. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en bak de gember en ui 2 min. Voeg de shiitakes toe en roerbak 3 min. Roer de oestersaus los met de sambal en het water. Schenk het bij de shiitakes en roerbak nog 1 min.
Doe de paksoi in een schaal en verdeel de shiitakes met de saus erover. Bestrooi met het sesamzaad en de bosui.
combinatietip:Lekker met rijst en Oosterse wokblokjes.
kookstaptip:Geen stoommand of -pan? Hang een metalen vergiet met een deksel in een pan boven een laag kokend water. Zorg dat het vergiet het water niet raakt.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 el sesamzaad
8 struiken Shanghai paksoi
3 bosuien
100 g shiitakes
2 uien
3 cm verse gember
4 el zonnebloemolie
4 el kraanwater
1 tl sambal badjak
4 el oestersaus