Meloensalade in gembermarinade

175 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 4 uur wachten

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Gember schillen en raspen. Limoen uitpersen. In pan 2 1/2 dl water met suiker, limoensap en gemberrasp zachtjes verhitten tot alle suiker is opgelost. Gembersiroop ca. 1 uur laten afkoelen, tot kamertemperatuur. Galia- en cantaloupemeloen halveren, met lepel pitten eruit scheppen. Meloenhelften in 6 parten snijden, vruchtvlees langs schil lossnijden en in stukken snijden. Watermeloen schillen en ook in stukken snijden. Pitten met theelepel verwijderen. Meloen in schaal scheppen. Gembersiroop boven meloen door zeef schenken en omscheppen. Meloen in koelkast minstens 3 uur marineren en dan (naar keus met of zonder marinade) over 4 schaaltjes verdelen.

  • algemeenDit frisse dessert kan ook met een bakje voorgesneden meloen van AH Huistraiteur (koelvak) worden gemaakt.

Meloensalade in gembermarinade

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig