Waterkers

Waterkers

Waterkers is een kruidachtige plant met een peperachtige smaak. Deze kleine groene vriend wordt vaak gebruikt als garnering, maar wist je dat waterkers een heerlijke smaakmaker is in jouw salade, soep of saus?

Waterkers-sojabonen soep

Waterkers-sojabonen soep

  1. Breng het water aan de kook met de groentebouillonpoeder. Voeg de sojaboontjes en tuinerwten toe, breng opnieuw aan de kook en laat 2 min. koken.
  2. Schenk de hete soep in de blender en voeg de waterkers, sushigember en 1 el vocht (per 4 personen) uit het potje gember toe. Voeg ook het basilicum toe, maar houd een paar blaadjes achter voor de garnering. Pureer in de blender tot een gladde soep.
  3. Verdeel de soep over diepe borden of kommen. Roer de kokosyochurt los met 1 el (bij 4 personen) water. Schep in elk bord 1 el kokosyochurt en garneer met het achtergehouden basilicum. Serveer direct.

Direct aan de slag