Misobouillon met koningsoesterzwam

Trakteer je gasten tijdens de feestdagen op dit umami soepje: misobouillon met koningsoesterzwam. Dat wordt smullen!

165 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de koningsoesterzwammen in de lengte in plakken van 1 cm. Verhit een grote koekenpan zonder olie of boter op hoog vuur en bak de plakjes 5-7 min. Schep af en toe om.

  2. Rasp ondertussen de knoflook fijn en meng met de sojasaus en honing. Snijd het bosuitje in flinterdunne schuine ringen.

  3. Haal de koekenpan met de koningsoesterzwammen van het vuur en voeg de droomboter en het sojamengsel toe. Schep om en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Verdeel de bosui over de kommetjes en leg de plakjes koningsoesterzwam er sierlijk op.Los de inhoud van de zakjes miso op in heet water in een mooie vuurvaste (jus)kom of theepot. Serveer de kommetjes met oesterzwammen en schenk de hete misobouillon er aan tafel over.

Misobouillon met koningsoesterzwam

Trakteer je gasten tijdens de feestdagen op dit umami soepje: misobouillon met koningsoesterzwam. Dat wordt smullen!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig