Breng in een soeppan de bouillon met de bloemkoolroosjes en foelie aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep 10 minuten zachtjes doorkoken tot de bloemkool gaar is. Verwijder de foelie. Pureer de soep met de staafmixer of giet de soep in de bak van de keukenmachine en pureer het tot een glad geheel. Roer de slagroom door de soep en breng op smaak met (versgemalen) peper. Schep de soep in vier diepe borden en verkruimel de blauwaderkaas erboven.
- algemeenMeer beet? Houd twee bloemkoolroosjes achter, laat ze ontdooien en snijd de stelen eraf. Hak ze tot fijn kruim en roer dat net voor het serveren door de soep.
Gerelateerde recepten
Bloemkoolsoep met blue stilton

voorgerecht
4 personen
205 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Breng in een soeppan de bouillon met de bloemkoolroosjes en foelie aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep 10 minuten zachtjes doorkoken tot de bloemkool gaar is. Verwijder de foelie. Pureer de soep met de staafmixer of giet de soep in de bak van de keukenmachine en pureer het tot een glad geheel. Roer de slagroom door de soep en breng op smaak met (versgemalen) peper. Schep de soep in vier diepe borden en verkruimel de blauwaderkaas erboven.
algemeen:Meer beet? Houd twee bloemkoolroosjes achter, laat ze ontdooien en snijd de stelen eraf. Hak ze tot fijn kruim en roer dat net voor het serveren door de soep.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 l kippen-
½ zak bloemkoolroosjes
1 stukje foelie
100 ml slagroom
75 g blue stilton
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine