In braadpan olie verhitten. Ui en rijst in 5 min. zachtjes glazig bakken. Knoflook erboven uitpersen. Peper en bouillontablet erboven verkruimelen, 700 ml water toevoegen en geheel aan de kook brengen. Rijst 10 min. onafgedekt zachtjes koken. Tuinerwten en fruits de mer erdoor scheppen. Rijst in nog 10 min. zachtjes gaar koken. Op smaak brengen met zout en peper. Peterselie erover strooien en limoenpartjes op rijst leggen.
Gerelateerde recepten
Rijst met zeevruchten

hoofdgerecht
4 personen
435 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
In braadpan olie verhitten. Ui en rijst in 5 min. zachtjes glazig bakken. Knoflook erboven uitpersen. Peper en bouillontablet erboven verkruimelen, 700 ml water toevoegen en geheel aan de kook brengen. Rijst 10 min. onafgedekt zachtjes koken. Tuinerwten en fruits de mer erdoor scheppen. Rijst in nog 10 min. zachtjes gaar koken. Op smaak brengen met zout en peper. Peterselie erover strooien en limoenpartjes op rijst leggen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 eetlepels olie
1 ui
300 g risottorijst
2 teentjes knoflook
1 gedroogd chilipepertje
1 kippenbouillontablet
150 g tuinerwten
2 bakjes fruits de mer
4 takjes peterselie
1 limoen