Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd in stukjes. Kook de broccoli, wortel en bloemkool 3 min. Giet af.
Rasp ondertussen alle kaas. Halveer de paprika’s uit de snoepgroentemix in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd de komkommers in 3 stukken en verdeel met de snoeptomaten over schaaltjes. Snijd de onderkant van het witlof en haal de blaadjes los. Snijd het stokbrood in plakjes.
Halveer de knoflook en wrijf de gietijzeren pan of fonduepan ermee in. Schenk de wijn in de pan en verhit op middelhoog vuur. Voeg de kaas en het citroensap toe en laat al roerend rustig smelten. Dit duurt ca. 8 min.
Meng de maizena met de kirsch, voeg al roerend toe aan de kaasfondue. Roer tot een samenhangend geheel. Breng op smaak met peper. Serveer de kaasfondue met de groenten, worst en het brood.
Fondue recepten
Zaanse kaasfondue
Ingrediënten
Aantal personen
280 gram Veluwse rookworsten fijn | |
800 gram koelverse broccoli, wortel, bloemkool | |
200 gram Zaanlander oud 48+ | |
200 gram Zaanlander jong belegen 48+ kaas | |
200 gram Zaanlander jong 48+ | |
350 gram snoepgroentemix | |
2 stronken witlof | |
1 vers rustiek stokbrood wit | |
1 teen knoflook | |
200 ml droge witte wijn | |
1 eetlepel citroensap | |
1 eetlepel maizena | |
2 eetlepel kirsch |
Dit heb je nodig
kaasfonduepan
Liever gourmetten?