Koken als een chefkok

Zin om eens echt lekker en indrukwekkend te koken thuis? Met deze gerechten van chefkoks zet je zo zelf een sterrengerecht op tafel.

Ingrediënten

Bereiding

Chef-koken, hoe?

Chef-koken, hoe?

Iedereen kan koken als een pro. Want als je dacht dat indrukwekkende gerechten altijd ingewikkeld zijn, dan moet je eens de gebraden kip van topchef Joris Bijdendijk proberen. Of de zeekraalrisotto met kappertjes en koffie van Sergio Herman en Antonio Carluccio’s reuzenravioli met verrassing.

Dessert

Dessert

Na een sterrengerecht hoort ook een spetterend nagerecht. Zoals een tiramisu met verrassende wending of taartjes met witte chocolademousse. Een prachtige kaasplank met een fijne port of lekker biertje kan ook.

Yotam Ottolenghi’s geroosterde aubergines

De vegetarische gerechten van topkok Yotam Ottolenghi zijn wereldberoemd. Proef deze geroosterde aubergines en je snapt waarom.

Gladde saus
Laat voor de saus nul komma nul vijf gram saffraan 5 minuten in een kommetje met 3 eetlepels heet water trekken. Snijd 1 teen knoflook fijn. Doe de saffraan en knoflook in een schaal met daarin 150 gram Griekse yoghurt, 2,5 eetlepel olijfolie, 2 eetlepe...

02:09